Lissabon

Als je naar Lissabon gaat kun je het beste met de bus vanuit Lourinhã gaan. Als je de route van de supermarkt aanhoudt en je komt bij de rotonde ga je niet rechtdoor maar rechts. Bij de volgende rotonde weer rechtdoor. De weg maakt een bocht naar rechts. In die bocht ligt aan de rechtse kant het busstation. Links na de bocht is een parkeerplaats. Parkeren voor niks. Buskaartje naar Lissabon kun je bij de receptie kopen.

Let op: er zijn 2 bussen naar Lissabon, de Rede en de Tailo. Je moet de laatste hebben. Die stopt maar 1 keer en doet er maar 50 minuten over. Je komt dan aan op Campo Grande in Lissabon. Dit is 1 van de grootste metrostations van Lissabon. Hier kun je een OV kaart kopen voor 1 dag in de automaten. Kost €6,-. Hiermee kun je in alle metros, trams, bussen en liften in Lissabon. Let op als je teruggaat. Als je weer aankomt op Campo Grande met de metro houdt je de borden “Bussen” aan. Je komt dan buiten op een groot bussation. Hier ben je uitgestapt maar de opstap is ergens anders. Als je buitenkomt ga je rechts om het gebouw heen. Je ziet dan aan je rechterhand het voetbalstadion (groen/geel). Je steeks dan de grote weg over, onder de viaduct door. Hier is een klein pleintje met op de hoek een koffietentje. Deze laat je aan je linkerhand. Verderop rechts zie je dan een klein busstation. Hier moet je weer opstappen.

Je kunt het anders ook altijd vragen aan een buschauffeur op het grote busplein. Bij het bussation in Lourinha kun je een kaartje meenemen met de bustijden voor de terugreis.

 
 

© Casa Swa

website door Juist

Hide